Wat is het resultaat als twee jonge, getalenteerde chef-koks experimenteren en elkaar inspireren? Juist …, ja! Originele combinaties op het bord die getuigen van een kwalitatieve keuken. Ontdek het verhaal van Achiel en Ziënko, de twee drijvende krachten achter Achiel Catering. Beiden kregen het ondernemersbloed mee van hun ouders en spelen nu de hoofdrol in hun eigen successtory.
Ziënko Willaert
Ziënko raakte al op jonge leeftijd in de ban van het koken. Ze koos voor een opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en behaalde er na 7 jaar ook het felbegeerde WSET-diploma in wines – volgens kenners het summum onder de wijnopleidingen. Ze liep stage bij vermaarde restaurants als Benoit & Bernard Dewitte, Zet’Joe by Geert Van Hecke en Sans Cravate in Brugge, beide bekroond met een Michelinster. Referenties die kunnen tellen!
Geen twijfel mogelijk: Ziënko staat ruimschoots haar ‘mannetje’ achter het kookfornuis, waarbij ze ook oog heeft voor een warm welkom en een attente bediening. Tot grote tevredenheid van de klanten!
Achiel groeide zowat op achter het kookfornuis. Van restaurant Wines4you uitgebaat door zijn vader tot Brasserie Estelle waar mama Natalie in de kookpotten roert. Hij studeerde af aan de Brugse hotelschool Spermalie en deed daarna ervaring op in tal van gerenommeerde restaurants. Van ’t Vijfde Seizoen uit Aalter over het grillrestaurant Elckerlijc in Maldegem tot het Brugse Quatre Mains. Alsook in Benoit & Bernard Dewitte in Zingem. Deze boeiende gastronomische reis stoomde hem klaar om een ondernemersduo te vormen met zijn partner Ziënko.